8/20/2010

'Riot' - Chapter II: Iniţierea [ Episodul 10]

Axe cel visător şi cu capul mereu în nori până mai acum câteva zile era pe de-o parte uimit şi sceptic, pe de alta mândru şi nerăbdător. Puteri supranaturale?! Divinităţi şi pericole întunecate?! El, salvatorul?! Asta şi-a dorit toată viaţa dar acum când dorinţa i-a devenit realitate parcă numai era la fel de frumos, numai suna la fel de bine ca în imaginaţia lui. Nu se considera încă pregătit să-şi sacrifice viaţa pentru a salva nişte necunoscuţi...
-Suntem ochi şi urechi. Despre ce vorbiţi?! Întrebă Dana privindu-l pe Axe cu o determinare şi un curaj nemaiîntâlnit.
-Axe? Întrebă Isis. Eşti sigur pregătit pentru asta?!
-Isis, te rog frumos, m-am născut pregătit!
Cu toţii zâmbiră scurt şi o linişte plăcută inundă întreaga cameră. Încrederea celor 2 adolescenţi în Isis şi Sonya a revenit la 100% iar prin vene adrenalina începu să pulseze la simplul gând că ei 4 vor fi responsabili de ceva măreţ.
-Cum am zis mai devreme, e vremea lecţiei de istorie. Pentru a vă putea atinge potenţialul maxim şi pentru a putea face faţă la ceea ce urmează trebuie să mergem înapoi la origini şi trebuie să învăţaţi şi să înţelegeţi absolut tot. Spuse Isis stând cu mâinile încrucişate la piept.
-De la cele 4 elemente care stau la baza oricărui lucru sau fiinţă, la simboluri, numere, ştiinţă, fizică, alchemie, magie, legende, toate trebuie stăpânite la perfecţiune, după care puteţi face călătoria şi puteţi completa transformarea. Ceea ce urmează e simpla voastră iniţiere.
-Te referi la artele oculte? Întrebă Axe.
-Într-o oarecare măsură. Isis, le spui tu despre cele 4 elemente?
-Mhm! Femeia dădu simplu din cap în semn de afirmaţie şi trase adânc aer în piept. Sunt 4 elemente la originea oricărui lucru: Foc, Pământ, Apă şi Aer. Fiecare are 2 calităţi specifice. Focul... Isis îşi ridică mâna dreaptă în poziţie orizontală şi o flacără destul de puternică îşi făcu apariţia în palma sa, speriindu-i puţin pe cei 2 adolescenţi. Este fierbinte şi uscat, Pământul... Femeia întoarse palma invers şi smulse o bucată de rocă din podea fără a o atinge. Este uscat şi rece, Apa... Isis privi spre o mică urzică ce îşi croise drum până în dreptul geamului şi cu o simplă strângere a pumnului o uscă, mutând toată apa din ea şi lăsând-o să curgă pe masa din mijlocul camerei. Este rece şi udă, iar Aerul este umed şi fierbinte. Aşadar elementele sunt contrarii 2 câte 2. Foc şi Apă, Pământ şi Aer. De-asemenea Pământul şi Apa sunt grele în timp ce Aerul şi Focul sunt uşoare. Totuşi Plato le-a separat altfel, după 3 calităţi distincte: Focul este strălucitor, puţin dens şi mobil în timp ce Pământul este întunecat, dens şi imobil. Aşadar Focul şi Pământul sunt contrarii. Celelalte 2 elemente împrumută calităţile de la precedentele. Aşadar Aerul primeşte 2 calităţi de la Foc: puţin dens şi mobil şi una de la Pământ: întunecat. În acelaşi mod Apa primeşte 2 de la Pământ: întunecată şi densă şi una de la foc: mobilă. Dar Focul este de 2 ori mai dens ca Aerul, de 3 ori mai mobil şi de 4 ori mai strălucitor; Aerul este de 2 ori mai strălucitor, de 3 ori mai puţin dens şi de 4 ori mai mobil decât Apa. Aşadar Apa este de 2 ori mai luminoasă decât Pământul, de 3 ori mai puţin densă şi de 4 ori mai mobilă. Precum este Focul pentru Aer, aşa este Aerul pentru Apă, Apa pentru Pământ şi iarăşi Pământul pentru Apă, aşa este Apa pentru Aer şi aşa este Aerul pentru Foc. Aceasta este fundaţia tuturor trupurilor şi a minunatelor creaţii din jurul nostru.
-Uau! Nu am înţeles nimic! Spuse Axe scărpinându-se după ceafă.
-Cel ce va cunoaşte aceste calităţi ale elementelor şi felul în care interacţionează va putea creea cu uşurinţă lucruri la fel de minunate şi va fi perfect în magie. Toate aceste cuvinte îl lăsară mască pe băiat şi nu din cauză că sunau a fantezie ci pentru că veniră din gura Danei.
-Ce dracu?! Se miră Axe încruntat.
Dana replică doar printr-un zâmbet şi îşi întoarse privirea spre Sonya.
-Bravo Dana! Uimitor! Ai reuşit să foloseşti întreaga capacitate intelectuală pentru a trage concluzia! Sonya îi zâmbi călduros fetei şi îşi întoarse privirea spre Axe. Stai liniştit, deşi nu realizezi acum, tot ce a spus Isis ţi s-a întipărit bine în minte.
-Înainte să închei cu Elementele trebuie să vă menţionez despre cele care de fapt şi de drept nici nu sunt Elemente. Sunt variabile şi se pot transforma unul în altul. Sunt temutele medii supranumite Sufletul Naturii Mijlocii. Sunt foarte puţini care au înţeles misterele ce le înconjoară. În aceste elemente se află numere, grade, ordini, perfecţiunea oricărui efect din orice, fie natural, celestial sau supercelestial; sunt pline de minuni şi mistere. Din aceste elemente şi prin ele purced legăturile, diviziunile şi transmutaţiile tuturor lucrurilor, prezicerea celor ce vor urma, contactarea răului sau a spiritelor bune.
Axe şi Dana au schimbat priviri de nedumerire, au ridicat din umeri şi şi-au întors privirea spre cele 2 femei.
-Isis? Băiatul făcu o pauză. Ştiu că întrebarea mea nu-şi are rostul acum dar am nevoie de răspuns pentru a merge mai departe. Am nevoie de o motivaţie puternică.
-Ce e Axe?
-David a plecat grăbit şi a spus că ne veţi oferi detalii. Despre ce e vorba?
-Of... Isis oftă şi îşi întoarse privirea spre podea.
-Dă-mi voie te rog! O întrerupse Dana privindu-l pe Axe. Când ne-am oprit la benzinărie şi ţi-am dat lista de cumpărături, eu şi David am plecat pentru că eram urmăriţi de cineva. El nu a vurt să te implice aşa că te-am lăsat acolo. Urmăritorul era o simplă femeie, inofensivă la prima vedere dar care s-a dovedit rău intenţionată. Ea m-a împuşcat în umăr după care David a băgat 4 gloanţe în ea. Fata făcuse o pauză amintindu-şi de rană şi întrebându-se de ce nu o mai doare deloc.
-Aha, super! Aţi omorât o femeie. Să înţeleg că el a plecat pentru că a aflat poliţia.
-Nu tocmai... Vezi tu, Sonya mi-a spus că glonţul avea otravă în el şi că puteam fi moartă dacă nu-şi dădea seama. Pe lângă asta...
-Continuă... Axe se încruntă, povestea era deja exagerată pentru el şi era curios ce va urma.
-Femeia, deşi împuşcată de 4 ori, s-a ridicat şi a fugit mai repede decât o poate face un om normal.
-Aşa...
-Înţelege că nu a murit! Gloanţele erau în ea dar nicio picătură de sânge nu a curs! Nici măcar nu o durea, s-a ridicat şi a dispărut extrem de repede!
-Dana, din moment ce nu a tras cu flăcări pe fund, presupun că era doar drogată...
-Te înşeli Axe... E vorba de Lirael! Spuse Isis privind podeaua mâhnită.

Va urma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu