7/29/2010

'Riot' - Chapter II: Iniţierea [ Episodul 2]

Brusc David cuplă marşalierul şi călcă pedala de acceleraţie brutal. Sunteul cauciucurilor ce plângeau din cauza schimbării bruşte de direcţie şi geamătul fetei ce fuse luată prin surprindere străbătură urechile bărbatului şi într-o fracţiune de secundă o bubuitură puternică zgudui şoseaua. Intrară direct în urmăritori. Fără a sta pe gânduri au sărit amândoi din mşină pregătiţi să dezlănţuie infernul. Dana se aştepta la o luptă epică în care să-şi pună în valoare atât calităţile cu arma cât şi cele fizice pentru a-i arăta 'şefului' cât de mult a evoluat, în vreme ce David îşi dorea să fie totul doar în capul său şi să se sfârşească prin scuze şi o sumă de bani pentru inconvenientul produs.
Spre uimirea amândurora din maşină a coborât o femeie. Destul de scundă şi vizibil şifonată din cauza impactului, nici de cum persoana periculoasă la care se aştepta Dana, lucru ce o făcu să-şi ascundă la spate pistolul de calibru mare cu amortizor. Până şi lui David îi pică faţa, instaurându-se atât mâhnirea cât şi uşurarea pe figura sa.
-Doamnă, îmi pare foarte rău, am cuplat din greşeală marşalierul şi... Instinctul preluă fiinţa bărbatului şi închise ochii ducând mâinile deasupra capului.
Totul fu zguduit de o împuşcătură şi roşcata căzu secerată la pământ. David făcu o mişcare de eschivă şi se aruncă peste propria-i maşină, pe partea unde Dana zăcea insângerată.
-Dana?!
-Sunt bine, m-a nimerit în umăr.
În fractiunea următoare David apucă pistolul şi adunându-şi toată furia şi energia se ridică trăgând în direcţia unde era femeia urmăritoare. Şapte gloanţe zburară în direcţia ei şi 4 îşi atinseseră ţinta.
-Urcă în maşina! Mergem după Axe şi ne cărăm de aici! Spuse David respirând rapid.
-Am înţeles. Replică Dana dându-şi seama că inamicul era eliminat.
David ocoli automobilul şi se duse spre cadavru. Femeia era împuşcată de 3 ori în piept şi o dată în mână dar niciun strop de sânge nu se scurse din răni. Bărbatul făcu uimit 2 paşi în spate, ridică arma ţintind spre cap şi apăsă trăgaciul. Pistolul nu apucă să se declanşeze că o lovitură puternică îi lovi mâna urmată de un ţipăt inuman şi femeia o luase la fugă cu o viteză supraomenească pe câmp, dispărând rapid din raza vizuală a lui David. Acesta rămase blocat, cu pielea de găină din cauza sperieturii după care atenţia îi fu atrasă de vulturul ce făcea cercuri de-asupra sa. Luă arma de jos şi se întoarse într-un suflet spre maşina în care Dana gemea de durere, pornind motorul înainte de a închide uşa.
-Ce-a fost aia? Cum de şi-a revenit şi a fugit cu viteza aia?
-Am să-ţi explic mai târziu. Nu avem timp de pierdut. Îl luăm pe Axe şi ne grăbim spre Isis pentru a-ţi trata rana!
Tonul bărbatului era schimbat, sobru, Dana nu-l mai văzuse atât de răvăşit niciodată aşa că îngădui din cap ducând mâna la umăr şi apăsând cu putere pentru a opri hemoragia.
Ajunseră în scurt timp înapoi la benzinărie unde Axe doar ce îşi stingea ţigara stând cu fundul pe bordură.
-Oho! A durat ceva-ceva! Spuse Axe fără să observe în ce stare era maşina. Privi uimit fundul automobilului şi urcă înăuntru cu ochii mari cât cepele. Ce s-a întâmplat, aţi făcut accident?
-Da. Spuse Dana cu dinţii strânşi din cauza durerii.
-David, trebuia să mă suni să-mi spui şi să o duci pe Dana direct la spital, eu puteam aştepta aici!
-Nu mergem la spital, ne grăbim spre Isis, totul va fi bine de îndată ce ajungem acolo! Oricum, doar ea poate trata rana... Spuse David cu un glas ce îi blocă toate cuvintele băiatului.
'Ce dracu?!' îşi spuse Axe în timp ce maşina gonea pe drum cu vulturul în faţă.

To be continued...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu